Ett år av magiskt tänkande

En fantastisk teaterföreställning. De nästan tomma rummet bidrog på sitt sätt.
Det är som med bilder tänker jag, less is more.Kommentarer
Postat av: Anu

Den här diptyken skulle ju ha passa in i annonsen om föreställningen! För mig säger den att föreställningen handlar om lugnet(diagonalen pekar mot nedvälta ting på höger bild, så det är här grunden till utbrottet finns att härleda från) som bryts till katastrof. Men finns det inte lite hopp i fönstrets blå spegling, katastrofer kan leda till nystart och något gott. Även diagonalen leder uppåt och framåt. Fina färger och toner i bilderna. Bra val även liggande för lugnt och stående för kaos. Jag tycker det kan även visualisera tiden: lång och stabil period följt av en snabb och kort kaosperiod.

2011-04-01 @ 11:35:27
Postat av: Anu

Och av någon anledning tänker jag på god mörk choklad när jag ser diptyken. Visst, väggarna är chokladbruna, men ändå...Kankse det är någon koppling till bra kvalitet, men ändå...

2011-04-02 @ 23:01:36
Postat av: Kersti

Tack för din jätte fina analys Anu. Jag köper den med hull och hår även om en del av mina val var omedvetna när jag gjorde diptyken. Somt var styrt av bilderna, av vad jag behövde ta bort och vad som skulle vara kvar. Men intuitivt valde jag först liggande och sedan stående vilket som du beskriver är helt rätt. Choklad ja varför inte. Rummet var lika magiskt som föreställningen. Såg du den, eller har du läst boken?

2011-04-03 @ 13:02:03
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Anu

Ingetdera. Jag har bara sett din diptyk, så hela analysen var baserad på det jag såg i din diptyk, det var så tydligt och klart.

2011-04-03 @ 21:21:38
Postat av: Anonym

Ingetdera. Jag har bara sett din diptyk, så hela analysen var baserad på det jag såg i din diptyk, det var så tydligt och klart.

2011-04-03 @ 21:22:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0