Vinter

Kallt ute, Irish Coffee inne.T-centralen

Det har varit en hel del åkande med kollektivtrafiken de senaste veckorna. Spännade miljöer att fotografera.
På vift

Det känns som om jag är mycket långt hemifrån.  Men det är bara det att jag lämnat södra delen av Stockholm.


 


SlaskväderMera blixt

Det är beroendeframkallande det här. Otroligt roligt är det också. En ros till min livskamrat och bästa vän.Filter

Det följde några filter med min blixt. Det är otroligt vilken skillnad det gör. De två första bilderna är tagna med exakt samma inställning på kamera och blixt men den första utan filter och den andra med det oranga filtret. Jag har inte gjort något mer med bilderna än ljusat upp  och skärp dem. Ingen bild visar verkligheten så som jag såg den. Den sista bilden är tagen med det oranga filtret men sedan bearbetad i kamera raw och Photo Shop trots att det är det fotot som är mest bearbetat är det det som är mest lik min bild av hur det såg ut. Så vad är sant, vad är verkligt? 


 


Med blixt

Fotandet kom av sig lite men igår var jag på fotoklubbsmöte. En av mina vänner där efterlyste blixtbilder. Så nu ikväll har jag plåtat med blixt.Bygge i sol

Arenabygget sett från baksidan.Fotografiska

På söndag är sista dagen för Nick Brandts utställning på Fotografiska. Vi var inte direkt ensamma i utställningssalarna. När vi gick var det en lång kö till insläppet.

En favorit bland Nick Brandts foton.

 Hittat i diskhon.

Höll på att slänga den överblommmade tulpanbuketten.  Upptäckte att det fanns skönhet kvar.


 


Nonstopp

Äldsta dottern skrev så här när hon fick veta vad den här sidan skulle heta : Ofta! Det låter som ett typiskt trött tonårsuttryck..  Vilket på något sätt bevisar att namnet är helt rätt. För även om jag inte riktigt kan räknas som tonåring så var jag trött på att fixa en bild om dagen.  Så Ofta here we go!

Jag hittade en hel ask full av nonstopp idag. Innan jag hade fotograferat färdigt var den nästan tom. Jag körde med blixt. Det blev en kul effekt när framsidan på asken kom i skugga och blixtljuset bara nådde överkanten och insidan på den.


 Kort skärpedjup

Jag kommer inte att lägga upp en bild om dagen här men ganska ofta kommer det förhoppningsvis att dyka upp nya bilder. Därför fick den här annexsidan heta Ofta. Så här första dagen borde det vara en snygg nytagen bild men det blir förra årets sista bild som blir först ut.

 


 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0