Går vidare....

For my English-speaking friends who come here and look at my photos. I end this blog, but if you want to continue to look at my pictures, you are welcome to my blog Plommenad where I will continue to show them to you. Hope to see you there.

 

Och så för er svensktalande: Den 1:a januari 2011 startade jag bloggen Ett var dag, där jag la in en bild om dagen under hela året. Det var ett kul om än lite slitsamt projekt. När året var slut lät jag bloggen vara kvar men omdirigerade besökare hit till den nya bloggen Ofta. Här tänkte jag mig att jag skulle lägga in bilder, inte varje dag men ofta. Nu har det blivit mer och mer sällan som det kommer in några nya bilder, jag hinner helt enkelt inte med. Så efter stor vånda och lite hjälp av Hasse, min vän i fotoklubben som säger att man inte ska hänga sig kvar av gammal vana, har jag bestämt mig för att avsluta Ofta.  Men oroa er inte, ni som tycker om mina bilder och vill fortsätta att titta på dem kan titta in till min blogg Plommenad där jag sedan 2007 fotograferar och funderar. Jag hoppas verkligen att vi kan ses där med fortsatt prat om bilder och fotografi.

 

 

Malmö

Det sägs att man för att hålla sig ung ska ha som mål att lära sig nya saker. Ett av mina mål är att våga åka longboard. Jag nöjer mig med det och tänker inte försöka mig på att åka som de i Stapelbäddens skejtpark i Malmö. Synd att jag bara hade lilla kameran med. Nästa gång ska jag vara bättre utrustad och ha mer tid. Tack Katja för tipset.
 


Kitchen garden

 
 


Annas rosSommar i stan

Restaurang Häktet på Hornsgatan.


Tädgårdslandet

To my surprise, it grows and because of the rain I didn't even have to water the plants.
 


På teater

Enskedespelet teater på hemmaplan.
Entusiasm och spelglädje. En riktigt bra föreställning.

 KastanjDet är något särskilt med vallmon

Underbart är kort, här gäller det att hänga med. De slår ut när man vänder ryggen till.
Förgätmigej


Nästa objektiv blir ett macro för det är roligt att komma riktigt nära.Vårblommor

Nu är naturen som vackrast. Jag vill försöka hålla kvar känslan av den här skira grönskan. Men hur får man känslan på bild, det blir så lätt "bara" vackert. Men visst vackert är inte det sämsta.


 


Det som göms mellan tegelpannorna...

Han (eller om det är en hon det är lite svårt att avgöra) var högst ovillig att vakna när vi lyfte på tegelpannan och släppte in ljuset. Fösiktigt flyttade vi tegelpannan till ett lugnare ställe och la tillbaka taket så att den lilla tryggt kunde sova vidare.Fredagkväll

En helkväll på orionteatern. Först en timmes magisk cirkusteater med Teatro Baó därefter fredagsröj med Räfven. Full fart på dansgolvet till deras härliga musik.


 


Vårkänsla

Fotograferingsfunderingar på Plommenad

 


 


Fullt hus

I min iver att få den här sidan att se ut precis så som jag vill ändrade jag lite för mycket. Bland annat bytte jag färg på saker utan att veta vad jag gjorde. Det fick till följd att om jag la in en länk i texten syntes ingenting, jag hade ändrat färgen till vitt. Inte så smart. Det tog sin tid att få tillbaka färgen så att länken syns men nu är det gjort.

I veckan var det fullt hus här, precis som i gamla tider. Det syddes och lagades mat. Köket var fullt av kreativa människor. Det handlar förstås om vårens lajv. Om du inte vet vad lajv är kan du gå in och läsa här.RSS 2.0