ImpressionismMorgonmöteSöderbysjönKålhuvud

Tränar på det här med ljus.

 


 


Full fart

September närmar sig sitt slut. Gröna Lund har stängt för säsongen och måndagen gick i en rasande fart. Snart dags för höstlövsfotografering. Undrar just hur man kan göra det spännande och nydanande.

 

 


 


Sonen


 


Dold i barkenKonsert på Gröna Lund

 


 


SkanstullsbronEtt försök till semiotisk bildanalys

Jag ser en digital bild som inte så många kommer att se. Det är en stående bild som består av många diagonala linjer, cirklar och ovaler. Den innehåller också många färger som vitt, grått, svart, rött och turkost. den har en förgrund, mellangrund och bakgrund. Det är en orolig bild. Bilden föreställer en massa skor, en matta och något svart uppe i högra hörnet. Där finns också något av textil som ser ut att sväva ovanför skorna. Jag tänker att det är en hall. Bilden finns på en bildblogg och det finns en analytisk text under den. Den vill visa något, kanske lära ut. Sändare är den som har bildbloggen.  Den vill visa lite av det jag lärde mig i helgen. Bilden vänder sig till de som besöker bloggen dvs de som är intresserade av bilder. Bilden är tagen i en hall. Det hänger några jackor över skorna. Man kan se att det fortfarande är ganska varmt ute eftersom där inte finns några vinterskor utan de skor man ser är träskor, sandaler och Converse. Kanske har det regnat för längst bort står ett par stövlar. Ett par skor ser annorlunda ut, de har spetsig tå och är leriga. Kan de ha varit på ett eget äventyr. I övre högra hörnet ligger något lurvigt som jag vet är min hund. Bildens diagonaler, färgerna och alla de olika bildelementen förstärker en känsla av rörighet, precis så som det är i vår hall.


 


Lek med ljus

Det blir verkligen helt olika uttryck beroende på ljuset. Jag har precis börjat utforska det här med ljus. Svårt men spännande, det är lät att bli uppslukad och glömma både tid och rum.


 


Lite ljus efter regnetTorkrummet efter lajv


 


Kurs i bildanalys

Helgen ägnas åt en kurs i bildanalys och bildkommunikation.
Vi lär oss tolka bilder utifrån en semiotisk bildanalysmodell.
Vad ser jag (denotation)? Vad tänker jag om det (konnotation)? På många nivåer. Inte helt enkelt men väldigt roligt.

 


 


JohannesörtMedborgarhusetFläderIdag tisdagRegnväderMöteLoppis i Gamla Enskede


 


Spegling i hojPlommon på trappaMuren igenCyklade förbiI spegelnVirrvarrNyponHundenPepparfrukt

Det regnade idag så kameran fick stanna hemma. Kände mig lite naken men det fick gå. Dagens bild blev av den nyskördade pepparfrukten. Ugnsformen med plommon var inte tillräckligt fotogeniqueRSS 2.0