Utan titel

På senaste fotoklubbsmötet pratade vi om titlar på fotografier. Ska man ge sitt foto en titel eller ska man låta bli? Utan titel lämnar man åt betraktaren att själv bilda sig en uppfattnig om bilden och dess innehåll. Medan en titel kan påverka vad man ser i bilden.

 


 


Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tycker det avgörande är om man vill att betraktaren ska tolka bilden själv. Med ett namn styr man ofrånkomligt in andra på ett visst spår. Utan namn kan det ge andra infallsvinklar. Syftet med bilden får väl avgöra. Presenteras en bild tillsammans med en text blir det ofta ett liknande resultat.

2011-11-16 @ 06:36:43
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: nilla|utanpunkt

Jag tycker att bilder kan bli tolkade åt olika håll och helt bortom upphovsmannen/kvinnans tanke ändå, hur man än gör. SJälv ogillar jag starkt (moderna) målningar på museer och gallerier som bara heter "utan titel". Däremot tycker jag att en abstrakt eller icke-figurativ bild (foto eller målning) kan trigga min fantasi och associationsförmåga på ett alldeles underbart sätt om bilden ges en titel. Liksom en lucka in till bildmakarens tanke. Ett sätt att se bilden som jag aldrig själv hade kommit på.Den bild du la ut i dag, fredag kväll, är kanske inte så avancerad, men se vad roligt det blev när jag fick lite hjälp (och jag är fullt medveten om att jag kan ha fel i båda mina gissningar, det spelar ingen roll).

2011-11-19 @ 01:17:55
URL: http://utanpunkt.blogspot.com/
Postat av: nilla|utanpunkt

ps. lite kul att se att jag och Znogge här ovan har totalt olika dygnsrytm. Vi hade nog aldrig korsat varandras spår i verkliga livet.

2011-11-19 @ 01:20:08
URL: http://utanpunkt.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0