VårteckenKommentarer
Postat av: Åsa!

Men vilken bild!!! Stackars fjäril, hur ska den överleva?

2011-03-20 @ 08:56:58
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Znogge

Vilken vacker kontrast mot det vita. Undrar om den klarar sig...

2011-03-20 @ 10:18:30
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Katja

Värme och kyla i samma bild. Även jag tänker på om den ska klara sig och undrar vart den befann sig när den vaknade... Måste varit någonstans som följt vårens rytm för jag gissar på att deras uppvaknade har den ljus och temperaturer i en viss ordning att göra.Ett härligt sommartecken skulle man nästan kunna säga. Fjärilar är mer sommar än vår för mig//Katja

2011-03-23 @ 06:57:52
URL: http://katjatanhua.wordpress.com/
Postat av: Kersti

Du har rätt Katja. Sommartecken skulle varit rubriken. Vi undrade också varifrån den kom. Helt plötsligt var den bara där i snödrivan. Vi försökte bjuda den på sockervatten men den nobbade och flög iväg ut över det snötäckta gärdet.

2011-03-23 @ 20:15:54
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det var verkligen förbluffande att se din fjäril - som jag lik Katja förknippar med sommaren - på snön!Nässelfjärilen övervintrar som vuxen och de första börjar flyga redan i slutet av mars, så visst var den här tidig men de övervintrande fjärilarna kan lockas fram ur sin gömställen till och med mitt i vintern, om solen skiner varmare än vanligt.Din fjräil kankse bara hade bråttom med att först hitta en hane för den ska nu på våren lägga äggen för generationen som blir flygfärdiga i juli... Sen kanske den har tid att stanna och äta...Den suger ju även sav, och så här års fälls ju en del träd i parker, hoppas det fanns sådana ställen vid din fjäril, och snödroppar har synts till även i Knivsta, så det finns hopp.

2011-03-24 @ 20:48:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0