Mönster


 


I vårens tidEtt år av magiskt tänkande

En fantastisk teaterföreställning. De nästan tomma rummet bidrog på sitt sätt.
Det är som med bilder tänker jag, less is more.Motljus

Knepigt läge med motljus och risk för att tappa kameran i vattnet. Funderade länge på hur jag skulle beskära den men kom fram till att den oskarpa förgrunden tillför mer än den stör.  Bilden är inte alldeles omedelbar utan kräver att man stannar kvar i den en stund.

 


 


Som en målning

Gamla stan

Förändring

Det har nog kommit smygande men idag slog det mig med full kraft att mitt bildseende har förändrats. Jag lägger märke till andra saker i bilder än vad jag gjorde tidigare och det är också så att vad jag tycker om och inte, när det gäller bilder har förändrats. Bilder som jag tidigare helt skulle ha avfärdat är nu de som jag dröjer länge vid. Man kan kanske kalla det utveckling.

 


 


I löven under fönstretIs


 


Arenabygget i dagsljusBara vanlig vardagMånljus

Månen i lördagskväll när vi kom åkande från torpet var otrolig. Stor och skimrande och i förgrunden höghusen vid Årstafältet med fönsterutorna glödande av de sista solljuset. En pangbild som inte blev. Kameran nerpackad och trafiken tät. Jag sparar bilden i minnet och lägger ut en annan bild, månen sedd från fönstret på övervåningen.

 Vårljus

En strålande vårdag i torpetskogen.VårteckenLek i photoshop

I brist på nya foton har jag försökt att tränga in i  bildbehandlingens snåriga värld.
Ett recept från Sanna hjälpte mig att göra den här lite kusliga bilden.

 

  


Lek med spegel

Det är spännande med speglingar. Gick förbi yngsta dotterns rum och såg mig själv i ögonvrån. Stativ och självutlösare gjorde bilden möjlig. Det är kul med de olika nivåerna som blir i bilden. Jag tog många bilder som jag tänkte att jag kan sätta ihop på något sätt. Det kanske blir en hel serie med spegeln och jag.

 

 


 


Vår på vägCykelkärra i snöÅlandshav 2010VårsolI vårsolenHamngatan genom bussfönstretDrevvikenMera SlussenSlussen igen


 


ÄppleSlussen


 


Musiker i tunneln
På Kungsgatan
Bageriet igenBrunkebergstunnelnBageriet

Gamla Enskede bageriRSS 2.0